1e Kangoeroe Klup training groot succes

Zaterdag 5 september was het eindelijk zo ver. De eerste keer van de kangoeroe klup.  We hadden er heel veel zin in. ’S Morgens  zijn we op tijd begonnen om alles klaar te zetten. Om iets voor 9 uur kwamen de eerste kinderen. Om 9 uur zijn we begonnen. We hebben eerst even allemaal onze naam verteld en daarna begon het eerste spel. De kinderen stonden achter een lijn, in het midden lag een strandbal, deze strandbal moest naar de overkant maar je mocht er niet aankomen. Het was de bedoeling om met een bal tegen de strandbal te gooien zodat de strandbal naar de overkant rolde. De kinderen mochten het eerst met een grote bal proberen, dat was niet zo moeilijk. Daarna waren de tennisballen aan de beurt. Dit was toch wel wat lastiger. Maar alle kinderen deden goed hun best en uiteindelijk is het gelukt om de bal naar de overkant te krijgen.

Daarna hebben ze de dieren gevoerd. Deze dieren lagen in hun hok (korf) en ze hadden honger. Lukte het de kinderen om deze dieren te voeren door met een Pittenzak of bal in het hok te gooien? Ja zeker, alle dieren waren snel tevreden!

Hierna even wat drinken en toen weer verder.

Er hingen 3 hoepels tussen 2 palen, de bal moest door de hoepel, dan zo snel mogelijk je bal weer ophalen en bij je eigen pion op de grond gaan zitten. Wat waren ze allemaal snel!

We hebben ook op de grote en kleine korf geschoten. Eerst gooien met de grote dobbelsteen…. 5 gegooid? Dan proberen 5 keer in de korf te schieten. 3 gegooid? Dan proberen de bal 3 keer in de korf te krijgen enz. Om 10 uur was het al weer tijd om naar huis te gaan, wat was het gezellig!

Tot volgende week!

De kangoeroe klup is voor kinderen van 3-6 jaar, ken je iemand die dit ook leuk vind? Geef het door en laat hem/haar een keer gezellig met ons mee doen!

Door: Jolanda Westerink.

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: