C2 wint korfbalgevecht tegen Exakwa

Opstelling Hellas ’63 C2:
Aanval:
                                Verdediging:                    Wissels:
Gerard                                 Maartje (H)                        Amber (H)
Michelle (H)                       Sander                                 Daan
Amy                                      Megan                                 Lysanne
Zoë                                        Aniek (A)

Eindelijk was het zo ver. Na vier uitwedstrijden mocht de C2 op zaterdag 12 maart eindelijk aantreden voor de allereerste thuiswedstrijd in 2022 en wel tegen Exakwa C4 uit Lelystad.
Van begin af aan werd duidelijk dat Exakwa een erg fysiek spelletje kwam spelen maar onze helden van de C2 wisten daar goed weerstand aan te bieden. Binnen enkele minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord door twee doelpunten van Gerard (een schot en een doorloopbal). Niet lang daarna scoorde Sander met een mooie doorloopbal zoals die geleerd was op de training de 3-0 Heel even leek de C2 het wat moeilijker te krijgen na een doelpunt van Exakwa: 3-1. Maar twee schoten van Michelle en een doorloopbal van Aniek bracht de C2 op een ruime 6-1 voorsprong. Exakwa zorgde er uiteindelijk voor dat we met 6-2 de rust in gingen.

In de rust werd er volop gewisseld. Lysanne verving Aniek en Amber en Daan kwamen er in voor Michelle en Sander.

In de 2e helft kwam Exakwa sterk uit de startblokken. Met drie doelpunten kwamen ze terug tot 6-5. Het was tijd om weer te wisselen. Aniek verving Amy voor het restant van de wedstrijd.
Daan wist met een mooi schot het gat met Exakwa weer te vergroten tot 7-5. Dat doelpunt bleek net wat de C2 nodig had want onze toppers begonnen weer te vlammen als in het begin van de 1e helft. Zoë bracht Hellas op 8-5, waarna Exakwa 8-6 maakte. Daan en Maartje wisten vervolgens het verschil naar 4 te brengen: 10-6. Exakwa scoorde nog wel tegen maar de overwinning van de C2 was binnen: 10-7!

Door het puntenverlies diezelfde dag van Antilopen tegen Unitas (4-4) is de C2 dicht bij het kampioenschap. Maar ze moeten wel eerst nog vol aan de bak in de laatste twee wedstrijden. Te beginnen met aanstaande zaterdag om 16.00 in Hoevelaken tegen het voor ons nog onbekende Telstar C3.

Door: Jesse Ruiter.

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: