Een enorm spannende wedstrijd op de donderdagavond

Hellas’63 A1 – Emmeloord A2

Donderdagavond 6 oktober om 19:45 stond er een inhaalwedstrijd op het schema van de A1. Een winst kan de A1 heel dicht bij het kampioenschap brengen, maar Emmeloord is er ook op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Dus er staat een spannende wedstrijd te beginnen. En na het warmlopen, inschieten en de bespreking kan het dan eindelijk beginnen om 19:45.

Voor de samenvatting zien we hier eerst de opstelling van Hellas’63 A1:

Aanval:

Stefan

Josia

Stephanie

Babette

Verdediging:

William

Jonah (C)

Lisanne

Sanne

Wissels:

Lieke

Célyne

Ruben

Hellas begint erg sterk aan de wedstrijd met een mooie doorloopbal van Stefan en de aanval daarna een korte kans van Babette. Zo staat het meteen 2-0. Deze goede start komt ook aan bij de tegenstander en ze maken er ook snel weer 2-1 van. Gelukkig krijgen ze niet de kans om de 2-2 te maken want Jonah weet een korte kans af te maken en zo staat het dus 3-1. Een paar aanvallen later weet Emmeloord de 3-2 te maken met een goed schot. Even later krijgt Stefan de kans om te schieten en die zit er prachtig in dus staat het weer 4-2. Daarna scoort William een korte kans. Even later de tegenstander weer. Toen Stefan weer met een schot en daarna de tegenstander weer. Zo gaat het op en neer, maar blijft Hellas wel op voorsprong. Even later scoort Emmeloord met een schot en scoort William ook met een schot waardoor we gingen rusten met 7-5.

Om die voorsprong vast te houden moesten we feller gaan spelen en zuinig omgaan met de bal.

De tweede helft begon niet zo sterk. Emmeloord wist wel 5 keer achter elkaar te scoren waardoor het ineens 7-10 stond. We moesten dus echt nog 20 minuten vol gaan om dit toch nog te winnen. Het ging al beter met een doorloopbal van Lieke waardoor het 8-10 stond, daardoor ging het vertrouwen weer iets omhoog met nog ongeveer een kwartier op de klok. Even later scoorde Emmeloord de 8-11 en hadden we nog 10 minuten om deze spannende wedstijd te winnen. We wisten toen achter elkaar 3 keer te scoren met eerst een schot van Célyne en heel snel daarna 2 goals van Stefan waardoor we weer gelijk worden. De scheids gaf aan dat we nog 1 minuut te spelen hadden. We hadden toen nog 1 mooie kans maar die ging er helaas net niet in. En Emmeloord ving de bal en speelden razendsnel door naar de aanval zodat ze nog 1 keer konden aanvallen. En uit die aanval wisten ze de 11-12 te scoren. De scheids floot meteen daarna af en dit was dus de eindstand.

Uiteindelijk weet de A1 hier op de donderdagavond dus in de laatste seconden de wedstrijd net te verliezen. Gelukkig staan ze nog wel eerste in de poule maar ze weten nu dat het niet allemaal vanzelf gaat en dat ze echt moeten vechten om toch kampioen te worden.

Door: Jonah de Wit.

Laatste berichten:

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: