Een goede herpakte tweede helft, bezorgt Hellas A1 de winst in eigen huis.

Hellas’63 A1 – Asvd A2 (24 september)

Het is zaterdagochtend, het weer is redelijk en er staat een mooie pot op het programma. Na een goede bespreking vooraf en wat vak wijzigingen ging de wedstrijd om 11 uur van start.

De opstelling zag er als volgt uit:

Aanval:
William (C)
Lieke
Stephanie
Josia

Verdediging
Stefan
Jonah
Lisanne
Célyne

Wissels
Babette
Ruben
Michelle

Hellas A1 kent een sterke start, al vrij vlot in de wedstrijd komen we op voorsprong door een korte kans van Lieke. De 2-0 wordt ook gemaakt door Lieke, ditmaal met een schot. Stefan maakt er vervolgens 3-0 van. Kunnen we met z’n allen deze goede lijn volhouden? Het antwoord daarop is helaas nee. In een razendsnel tempo komt Asvd meer en meer terug in de wedstrijd, en komen zelfs op voorsprong. We krijgen maar liefst 4 doelpunten om onze oren. Jonah maakt met een prachtige vrije bal weer gelijk. Maar daarna is het weer de beurt aan Asvd met twee schoten die erin vliegen.

We gaan rusten met een stand van 4-6. 1 ding is zeker, het roer moet om in de tweede helft. We weten als we zo spelen als in het begin van de wedstrijd, dat we Asvd makkelijk opzij spelen. Maar dan moeten we wel volle focus hebben in de tweede helft. Ook moeten we de juiste ruimtes benutten en daar onze kansen pakken.

Met volle vertrouwen stappen we weer op het veld en de tweede helft begint. Lieke maakt de aansluitingstreffer door een doorloopbal te raken. Ruben die inmiddels in de ploeg gekomen is, maakt met een schot de 6-6. Het gevoel is weer terug en we moeten nu doorpakken. Dit gebeurt ook, door een schot van Jonah pakken we weer de leiding. Helaas brengt Asvd de gelijke stand weer snel terug in de wedstrijd. Stefan maakt met een schot de 8-7, en Ruben maakt de 9-7 met een schitterende doorloopbal te af te maken. Asvd doet iets terug maar we laten de voorsprong niet meer afpakken in de tweede helft. Sterker nog, de voorsprong wordt groter en groter. William maakt er 10-8 van meg een doorloopbal. Ruben maakt de 11-8 en Stefan met ren doorloopbal de 12-8. Babette vergroot de voorsprong met een schot. Asvd scoort nog maar we eindigen deze pot met een doorloopbal van Lieke die erin gaat.

Eindstand: Hellas’63 A1 14-9 Asvd A2

Ik denk dat we een hele goede tweede helft hebben gespeeld met z’n allen waar we echt trots op kunnen zijn. We hebben belangrijke punten gepakt richting het kampioenschap met deze punten maar we zijn er nog niet. Aankomende zaterdag komt Emmeloord A2 op bezoek in Nunspeet

Door: William.

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: