Eerste (heeft) punten

Met de vernieuwde samenstelling van Hellas 1, werd afgelopen zaterdag afgereisd naar de club Oranje Nassau in Amstelveen. Met een korte voorbereidingstijd van dit seizoen werd deze onbekende ploeg bezocht, maar de doelstelling om de punten binnen te halen werd behaald.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging moeizaam. Aanvallend was het zoeken naar elkaar en naar juiste kansen op een groot veld. Helaas waren de aanvallen kort, waardoor de ‘flow’ aanvallend niet gevonden werd.
Na twee doelpunten achter te staan riep interim trainer/ coach Stefan van der Worp het team bij elkaar. De woorden ‘pressen, ‘wilskracht’ en ‘elkaar dreigend maken’ werden gehoord en Hellas 1 ging na deze oppepper er sterker tegen aan. Er werd verdedigend meer druk naar buiten gegeven en aanvallend meer energie gestoken in overhouden van de bal.

In de rust was het een punt verschil in het voordeel van Hellas. De tweede helft werd het verschil groter door goede acties (waar strafworpen uit voort kwamen). Ook verdedigend bleek het druk geven naar buiten succesvol. Helaas werd uiteindelijk nog aantal strafworpen in voordeel van Oranje Nassau het gat verkleind. Echter was de overwinning voor Hellas 1: 10-13

Volgende week speelt Hellas 1 om 15:30 op de Wiltshang haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. We hopen jou/ jullie dan te zien!

Door: Herma Vlijm.

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: