Gezellig driekamp D1 groot succes.

Zaterdag 3 september was het dan zo ver: de laatste oefenwedstrijden voordat de competitie ging beginnen.
Omdat vlak voor de zomer de D2 er al uit was gehaald maar de oefenwedstrijden grotendeels al ingepland waren hadden we met de tegenstanders van Wolderwijd en RDZ afgesproken dat we dan maar een driekamp zouden houden zodat we in ieder geval niet een tegenstander hoefden af te zeggen. Volledige wedstrijden vonden we wel wat te veel van het goede dus werd besloten dat we korte wedstrijdjes van ieder twee keer een kwartier zouden gaan spelen.

En daar stonden we dan… Hellas ’63 D1, RDZ D2 en Wolderw… wacht?! Waar is Wolderwijd D1? We zagen wel wat groene shirtjes maar dat was de C1 van Wolderwijd. Wat bleek? De D1 en C1 van Wolderwijd hadden de tijden per ongeluk omgewisseld, aangezien de C1 om 11.00 tegen Hellas C1 zou spelen. Na wat telefoontjes en overleg met RDZ werd besloten dat we de eerste en laatste wedstrijd van de driekamp zouden omwisselen zodat we toch alvast konden beginnen en Wolderwijd de tijd kreeg om op tijd voor de tweede wedstrijd in Nunspeet te zijn. Eigenlijk zouden de trainers van de niet-spelende ploegen de wedstrijden fluiten, maar gelukkig was Jolijn de reddende engel die deze eerste wedstrijd wel kon fluiten. We konden eindelijk beginnen!

Wedstrijd 1: Hellas ’63 D1 – RDZ D2

Eerste aanval: Jelle, Hanna (H en A), Anna, Maud.
Eerste verdediging: Emma (H), Lev, Annelyn en Roselyn.
Wissels: Joshua, Celia en Esmee.

Onder enthousiaste aanmoediging van trainers Lysanne en Jesse en behoorlijk veel ouders die waren komen kijken ging de D1 fanatiek van start. Het duurde niet heel lang of het eerste doelpunt van de wedstrijd werd al gescoord. Met een mooi schot bracht Hanna de score op 1-0. Uiteindelijk zou dit het enige doelpunt van de eerste helft zijn.

Na wat limonade en een uitgebreide bespreking in de rust vlogen de talentjes van de D1 over het veld. Lev, die pas zijn allereerste wedstrijd speelde was de held in de verdediging waar in hij zijn tegenstander geen centimeter ruimte gaf en een paar keer goed de bal onderschepte. Aan de andere kant was het vervolgens Celia die met een mooi afstandsschot en een korte kans de score op 3-0 bracht. De ene na de andere kans ging vervolgens net niet raak bij de D1, maar ook de tegenstander kreeg een paar goede kansen.

In de allerlaatste minuut werd de aanval nog één keer aangemoedigd om alles te geven. Anna kreeg de bal leek te schieten, speelde hem toch af, kreeg een paar meter dichterbij de korf de bal terug en schoot hem alsnog recht de korf in: 4-0!
RDZ liet dit er niet bij zitten en direct in de volgende aanval wisten zij alsnog in de allerlaatste seconde van de wedstrijd tegen te scoren. Einduitslag: 4-1.

Nu was het even uitrusten. Wolderwijd was inmiddels gearriveerd en wist in een half uurtje tijd maar liefst zeven keer te scoren tegen RDZ: 7-0. De D1 wist dat de laatste wedstrijd een pittige zou worden.

Wedstrijd 3: Wolderwijd D1 – Hellas ’63 D1

Eerste aanval: Emma (H), Celia (H), Annelyn en Roselyn.
Eerste verdediging: Joshua, Hanna (H), Esmee (A) en Maud.
Wissels: Jelle, Lev en Anna.

Nadat beide ploegen overtuigend van RDZ gewonnen hadden voelde dit toch wel als een soort van finale. Elserieke van Wolderwijd was vanuit Zeewolde meegekomen om deze wedstrijd te fluiten, omdat door de verschuivingen in het programma we deze wedstrijd anders geen scheidsrechter hadden.
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar waar de doelpunten voor Hellas niet vielen vielen deze bij Wolderwijd wel waardoor het bij rust 2-0 voor Wolderwijd stond.

In de tweede helft wist Hellas dan toch wat terug te doen. Het was opnieuw Celia die met een schot scoorde: 2-1. Dit werd gevierd met een spectaculaire synchrone koprol van Emma en Celia.
Helaas wist Wolderwijd gelijk weer tegen te scoren en na enkele gemiste kansen bij Hellas wist Wolderwijd uiteindelijk nog één doelpunt er bij te scoren wat de einduitslag op 4-1 bracht.

Al met al was het een zeer geslaagde korfbalochtend op sportpark De Wiltsangh. Volgende week wacht alweer de eerste competitiewedstrijd van het seizoen: om 09.30 komt Exakwa D2 op bezoek in Nunspeet.

Door: Jesse Ruiter.

Laatste berichten:

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: