Hellas ‘63 1 wint op Drents natuurgras en kan volgende week het tweede kampioenschap van het seizoen binnenhalen!

Zaterdag 3 juni mocht het eerste van Hellas ‘63 aantreden tegen Elko in het Drentse dorpje Elim om te proberen de ongeslagen status te behouden. De thuiswedstrijd hadden de Nunspeters het lastig met de Elkoërs, in tegenstelling tot wat de eindstand doet vermoeden. Wegens personele problemen ging de wedstrijd van het tweede niet door, en waren beide hoofdcoaches niet beschikbaar. Gelukkig werd Guillian bereid gevonden om buiten wisselspeler ook deze rol op zich te nemen, met als enige voorwaarde dat hij zichzelf niet bij het eerste beste fluitsignaal binnen de lijnen zou brengen. Jolijn Hoogers startte op de plek van Marit.
De omstandigheden waren er voor een mooie pot korfbal; stralend weer, veel thuispubliek en redelijk weinig wind, mede door de vele bomen om het veld, en de mogelijkheid om onszelf in de positie te zetten volgende week thuis kampioen te worden. Toen de scheidsrechter van dienst, dhr. H Middag, het startsignaal gaf begon de zwart-witte formatie direct scherp, en wist al snel een 0-2 voorsprong te pakken. Verdedigend had de koploper de zaken goed op orde, er werd veel druk gegeven en we wisten de meeste tegenaanvallen te beperken tot weinig pogingen. Na 0-4 stokte het scoren even, en liet de thuisploeg zien waarom ze zo lastig te bespelen zijn. In korte tijd kwamen ze terug tot 3-4 alvorens de ploeg uit Nunspeet de korf weer wist te vinden. Dit gebeurde echter ook meteen 3 keer op rij, 3-7. Het restant van het eerste bedrijf wisselden de scores elkaar af, en met een stand van 6-11 werd er een plekje in de schaduw opgezocht.
Coach Guillian gaf een bevlogen speech in de rust, stipte aan wat goed ging en waar verbeterpunten lagen. Afspraken werden aangescherpt en het veld werd weer betreden, tijd voor de tweede acte.
Hellas ging door waar het gebleven was, doelpunten maken. Al gauw werd de stand op 6-13 gezet. De thuisploeg rechtte nog 1 keer de rug en wist het gaatje te verkleinen tot 9-14, maar met 5 doelpunten op rij door de Nunspeetse formatie werd de wedstrijd beslist. Coach Guillian kon zichzelf met een gerust hart inwisselen, evenals de andere wisselspelers.
De wedstrijd werd uitgespeeld en met een 12-21 eindstand heeft Hellas ‘63 1 waar het voor kwam; de mogelijkheid om volgende week thuis kampioen te worden! Deze wedstrijd is om 15.30 uur op sportpark de Wiltsangh, we hopen jullie daar net als in de zaal in grote getale te mogen ontvangen!
Door: Menno.

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: