Hellas ’63 C2 kampioen in de juni competitie!

Opstelling Hellas ’63 C2:

Aanval: Gerard, Daan, Esmee en Michelle (aanvoerder)
Verdediging: Amber (heer), Sander, Aniek en Zoë
Wissels: Amy en Jochem
Support: Maartje

Eindelijk was het dan zo ver: na 2 keer het kampioenschap te hebben uitgesteld (6-6 uit in Zwolle en een afgelaste wedstrijd van afgelopen zaterdag) moest het toch eindelijk gebeuren, de kampioenswedstrijd van de C2 en dat op een bewolkte dinsdag avond op sportpark de Wiltsangh tegen Rood-Wit C2.
Er was meer publiek aanwezig dan een gemiddelde wedstrijd van het 1e en er was zaterdag al aan de teamspirit gewerkt met een gezellig potje glow-in-the-dark-minigolf dus het gevoel zat goed om er een mooie wedstrijd van te maken!

Hellas ging direct vol in de aanval en waar de 1e aanval helaas nog net geen doelpunt opleverde was het bij de aanval die daar op volgde wel raak: Gerard opende de score met een mooie doorloopbal. Helaas niet veel later maakte Rood-Wit met een mooi schot gelijk. Toch wist Hellas daarna een gaatje te slaan. Door 2 korte kansen vlak achter elkaar van Zoë en Amber en een doorloopbal van Daan ging Hellas opeens met 4-1 aan de leiding.
De spanning leek even toe te slaan bij de C2 en het spel werd hier en daar wat slordigere waar door Rood-Wit toch weer terug kwam tot 4-4, maar ze konden niet langer dan 15 seconden van die gelijke stand genieten want direct in de eerst daar op volgende aanval maakte Michelle alweer 5-4 uit een mooi afstandschot en Gerard bepaalde de ruststand, eveneens met een schot, op 6-4 in het voordeel van onze C2.

In de rust werd er even gedronken en vertelden trainers Daan en Jesse nog maar eens dat er wel geconcentreerd moest blijven verdedigen. Met dit in het achterhoofd begonnen we aan de 2e helft, waarin Jochem er in kwam voor Gerard en Amy Aniek verving.

Het duurde even voor er in de 2e helft gescoord was, maar het was Rood-Wit dat uiteindelijk toesloeg en er in 2 opeenvolgende aanvallen gelijk 6-6 van maakten.
Dat liet de C2 zich natuurlijk niet gebeuren en Rood-Wit kreeg de ene na de andere kans om de oren, maar de bal viel maar niet goed. Tot dat Esmee opeens vrij voor de korf kwam te staan en via een korte kans er 7-6 van wist te maken met een zenuwslopende slotfase als gevolg. Hellas wist de boel goed dicht te houden in de verdediging en Rood-Wit kreeg nog amper kansen.
Zo’n 10 minuten voor tijd kwam Gerard er nog in voor Daan en hij stond koud in het veld of hij had de volgende doorloopbal alweer gescoord: 8-6!
Niet lang daarna scoorde Sander uit een korte kans zelfs de 9-6 en kwam Aniek voor de laatste minuten nog Esmee vervangen. Goed verdedigend werk zorgde er voor dat er uiteindelijk niet meer gescoord werd en daar was dan eindelijk het fluitsignaal van de scheidsrechter: Hellas ’63 C2 is kampioen van de juni competitie!

Na de wedstrijd werden ze toegejuicht door het publiek, er werd gezongen voor de jarige Aniek en er werd nog even een klein feestje gevierd met kinderchampagne en een zakje chips.
Nog een paar trainingen om het nog even leuk af te sluiten met zijn allen en dan lekker genieten van een welverdiende zomervakantie om eind augustus er weer vol goede moed tegen aan te gaan in hopelijk weer een heel mooi seizoen!

Door: een trotse trainer!

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: