Hellas ‘63 weet matige wedstrijd om te zetten in winst en gaat ongeslagen de zaal in

Op 5 November, waar andere teams genoten van een weekje vrij of wellicht al in de zaal aan het trainen waren, mocht Hellas ‘63 nog een keer op het veld aantreden om het op te nemen tegen Regio ‘72. Een oude bekende, waar we tot een aantal jaar geleden in de tweede klasse menig wedstrijd tegen gespeeld hebben. Regio staat bij de oudere spelers bekend als een geslepen en geduchte tegenstander, die ondanks wisselende resultaten momenteel de derde plek in de poule bezet. Na Hellas is het de meest scorende ploeg, en de ploeg die na ons de minste tegentreffers incasseerde. Hellas was dus gewaarschuwd. Op de trainingen werd al gehamerd op het feit dat Regio zou proberen om het aanvalsspel van de thuisploeg te vertragen, en dat ze ons niet in ons eigen spel zouden willen laten komen. Ook in de bespreking kwam dit terug, en werden de afspraken nog eens aangescherpt.

Zoals voorspeld had Hellas het lastig vanaf minuut 1. Zelf waren we niet scherp, de afronding liet te wensen over (er werden onder andere 4 strafworpen gemist), en het eigen aanvalsspel kwam er niet uit. Een offday voor de thuisploeg, maar zeker ook de verdienste van de tegenstander. De Vaassenaren wisten de koploper te verleiden tot het nemen van kansen zonder rebound, waar ze als de kippen bij waren om de bal af te vangen. Gevolg hiervan was een onkarakteristiek aantal aanvallen met maar 1 schot. Hellas wist via 2-0 nog wel op een 4-1 voorsprong te komen maar de gasten counterden naar 5-5. Vanaf hier vielen de scores om en om tot 8-8 bij rust, waarbij Hellas elke keer op 1 voor wist te komen en Regio pareerde.

In de rust werd nog eens duidelijk gemaakt dat er uit een ander vaatje getapt moest worden wilde Hellas vandaag de ongeslagen status behouden en zichzelf een dienst bewijzen door met 4 punten verschil de zaal in te gaan. Hellas speelde ongeïnspireerd, verloor te veel duels en liet zich de kaas van het brood eten in de korfzone. Er werden weinig kansen weggegeven maar de bezoekers wisten de kansen die ze kregen beter te benutten dan de gastheren.

Aanvankelijk leek de bespreking zijn vruchten af te werpen; de zwart-witten waren meer in beweging en draaiden langere aanvallen. Er werden meer duels gewonnen en verdedigend stond het degelijk. Hierdoor wist Hellas dan ook via 11-8 op 15-10 te komen. 7 minuten voor tijd stond het 16-11 en besloot de thuisploeg dat het lage tempo niet zo’n ramp meer was. En ondanks dat dit het scorend vermogen en het creëren van kansen niet ten goede kwam wisten de gasten het gaatje niet meer kleiner te maken dan 2. Eindstand 16-14.

Een wedstrijd waar wel degelijk leermomenten in zaten, maar waar we zeker niet te lang bij stil moeten staan. Voor nu mogen we ons op het veld de ongeslagen koploper weten, en kunnen we ons focussen op de zaal. Ook daar zal Hellas uitkomen in de derde klasse, hopelijk met dezelfde resultaten.

Onder het genot van de versgebakken oliebollen (bedankt Jolanda & co) werd de laatste veldwedstrijd afgesloten. Voor het laatst vanuit de kantine waar we al jaren een hapje en drankje konden halen, aangezien tijdens het zaalseizoen het nieuwe complex opgeleverd zou moeten worden.

Voor nu bedankt voor de mensen die ook vandaag weer kwamen kijken, en hopelijk tot over 3 weken in een warme sporthal de Brake!

Door: Menno.

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: