Hellas C1 tegen Exakwa C2

Op 2 April hadden we een wedstrijd tegen Exakwa. Als we die zouden winnen waren we kampioen. We begonnen met een bespreking in de kleedkamer door Henrieke en Rowan. Daar besproken we wat we gingen doen. Het aanval vak was Ruben, Jelte, Stephanie en Loïs en het verdediging vak was Noa, Emma, Noëlle en Sanne. Amber, Esmee en Gerard van de C2 stonden wissel. Helaas was Lieke er niet door een weekendje weg.

Iedereen stond klaar om te spelen, er was veel spanning voor de wedstrijd. Er werd af gefloten en we begonnen! Er werd al snel een mooi doelpunt gemaakt door Ruben. Maar daarna al weer snel door Exakwa het stond 1-1. We gooiden vaak niet hele goeie ballen en Exakwa zetten ons vast. Daarom was het een moeilijke eerste helft. We verdedigden wel goed maar er werd niet gescoord door ons. Exakwa scoorde wel en het werd 1-2. Toen was het rust.

We waren niet echt scherp in de eerste helft maar in de tweede helft ging het beter. Na dat we in de kleedkamer een preek hadden gehad. Liepen we naar het veld. We dachten: “we moeten winnen dus gingen we er alles uithalen om nog te winnen!”

We begonnen weer. Bijna gelijk maakte Noëlle een doelpunt die hadden we even nodig het werd 2-2 het stond gelijk. Daarna kwam Exakwa weer met een doelpunt en stond het 2-3. We verdedigde goed en we kregen een vrije bal in de aanval en die scoorde Jelte. 3-3 weer gelijk. Amber kwam er in en die maakte een mooie doorloopbal af. 4-3 we staan weer voor. We waren aan elkaar gewaagd. Want na eventjes ballen ging Exakwa weer, het werd 4-4. Nu gingen we ze echt vastzetten om weer lekker te kunnen aanvallen. Jelte scoorde in tien minuutjes twee keer een doorloopbal. Het werd 6-4. Het werd heel spannend dat merkte je ook. Het publiek moedigden ons goed aan en dat heeft zeker geholpen want, Exakwa scoorde nog maar één keer. Het werd 6-5. We wouden echt kampioen worden dus we moesten geen doelpunt meer door laten. Gelukkig scoorde Noëlle nog in de laatste paar minuten. Het stond 7-5. We moesten nog even vol houden en we waren kampioen. Het fluitje ging af en we juichte hard. We zijn gewoon kampioen!

We kregen een mooie mediale en klapte naar het publiek. We hebben het verdient! We hebben hard gewerkt. En bedankt Henrieke en Rowan voor jullie coaching. Na afloop gingen we nog lekker wat patatjes eten en lekker naar huis.

Gemaakt door Loïs van den Berg uit de C1

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: