Hellas wint thuis van RDZ en verstevigt koppositie.

Zaterdag 28 januari stond de tweede thuiswedstrijd van 2023 gepland, tegen RDZ uit Zeist. De tegenstander bezette voorafgaand aan deze wedstrijd de (gedeeld) derde positie in de poule, en incasseerde op koploper Hellas na tot nog toe de minste tegentreffers. Het beloofde dus een wedstrijd te worden waar hard gewerkt moest worden voor doelpunten.
Nadat het tweede het goede voorbeeld gaf door de koppositie over te nemen door te winnen van RDZ 3 en beide ploegen, scheidsrechter, en de teams van de week (de F-1 en F-2), waren voorgesteld aan het publiek klonk het beginsignaal en kon de Nunspeetse formatie aan de wedstrijd starten in de gloednieuwe sponsorkleding van de plaatselijke Jumbo supermarkt.
Beide ploegen begonnen voortvarend aan de wedstrijd en binnen 1.5 minuut stond het 1-1. Via 2-2 wist Hellas een eerste gaatje te slaan naar 4-2. Het gaatje werd vergroot naar 4 op 10-6, en voor rust wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren.
In de rust gaven trainers de Jong en Smienk aan dat verdedigend de zaken redelijk op orde waren, maar aanvallend soms te geforceerd gezocht werd naar moeilijke kansen. Het spel moest meer vanzelf komen door de juiste kansen te pakken, en dan zouden de doelpunten daar uit volgen.
De thuisploeg kwam sterker uit de kleedkamer en wist in de eerste 10 minuten na rust 5 keer te scoren zonder een treffer tegen te krijgen. Hierdoor werd het gat begin tweede helft meteen vergroot naar 8 en leek de wedstrijd gespeeld. Hellas bleef drukken en wist het gat zelfs naar 10 te brengen, maar dit leek de bezoekers te veel. Ze wisten in de laatste minuten voor het einde het gat te verkleinen en toen de scheidsrechter affloot stond er een stand van 22-14 op het bord.
Tel hier het verlies van nummer 2 Koveni bij op en Hellas doet goede zaken. Het verschil tussen de koploper en beide runner ups bedraagt nu 5 punten halverwege de competitie.
Volgende tegenstander is Koveni, 4 februari om 15.30 in de Brake. We hopen jullie dan weer allemaal te mogen verwelkomen!
Door: Menno.

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: