Hellas’63 1 verduurt eerste nederlaag tegen Sporting West

Het eerste van Hellas’63 heeft de afgelopen jaren op diverse locaties gespeeld, maar centrum Amsterdam-West was een nieuwe locatie voor de Nunspeters. Naast de Westergasfabriek lag het korfbalveld, waar het opgenomen moest worden tegen Sporting West. De Amsterdammers hadden, net zoals Hellas’63, de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen. Op papier beloofde dit een spannende wedstrijd te worden.

Pechvogel Tim Mange moet de aankomende periode met een blessure langs de kant zitten. Tegen Sporting West mocht Jonathan Rekers (A-junior) zijn debuut maken.

Tijdens de eerste fase van de wedstrijd was de beloofde spanning duidelijk zichtbaar. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd wat leidde tot een gelijk opgaande start. Tot de tussenstand van 7-7 was er van een betere ploeg geen sprake, daarna kon Hellas’63 niet meer aanhaken. Bij de zwart-witten werd het spel onnauwkeurig en ongeorganiseerd, terwijl de thuisploeg haar eigen spel kon voortzetten. Ruststand: 11-8.

De tweede helft werd met frisse moed begonnen door de Nunspeters, maar het spelbeeld bleef gelijk aan de slotfase van de eerste helft. Waar in vorige wedstrijden Hellas’63 lange aanvallen kon opzetten, waren in Amsterdam korte aanvallen kenmerkend voor de uitploeg. Precisie in de afronding bleef achter, terwijl de doelpunten bij Sporting West makkelijk bleven vallen. Eindstand: 21-13

Na een goede start kon Hellas’63 niet meer bijblijven. Het niveau van de eerste twintig minuten kon niet vastgehouden worden in het vervolg van de wedstrijd.

Jonathan Rekers mag terugkijken op een verdienstelijk debuut. Zijn harde werken kreeg helaas geen beloning met punten, maar het talent straalde er vanaf.

Zaterdag 26 september speelt Hellas’63 thuis tegen Huizen. Een paar jaar geleden kwamen de ploegen elkaar tegen in de tweede klasse. Tijdens deze wedstijden kenmerkte Huizen zich als stugge hardwerkende ploeg. Hellas’63 moet weer op volle sterkte zijn om de punten in Nunspeet te houden. Moedig jij ons aan? Hellas’63 2 speelt om 13.30 uur tegen Wit-Blauw 4. Hellas’63 1 speelt om 15.30 uur tegen Huizen 1.

Door: Lennard Vinke.

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: