Hellas’63 2 kampioen!

Wie aan het begin van dit seizoen had gezegd dat het 2e van Hellas in deze poule kampioen zou kunnen worden zou waarschijnlijk compleet voor gek verklaard worden. We kenden deze tegenstanders immers al uit het zaal- en najaar veld seizoen en daarin wisten we slechts een enkele keer gelijk te spelen en voor de rest werden alle wedstrijden tegen deze tegenstanders verloren.
En na een paar weekjes uitstel begon dan op een donderdagavond in mei voor ons toch de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd bij Wit-Blauw in Kampen en het werd gelijk duidelijk dat dit wel eens een heel moeilijk seizoen kon worden: 16-12 verlies.
Maar toen kwam de ommekeer. De zaterdag er op werd Sparta Zwolle, onder toeziend oog van een handje vol supporters die uiteraard allemaal voor ons kwamen en niet voor de A1 en S1 die na ons nog moesten spelen, met 15-9 in eigen huis verslagen!
Opeens hadden we de smaak te pakken en ook d’Ommerdieck (12-14 uit) en angstgegner Wit-Blauw (20-17 thuis) werden aan de zegekar toegevoegd en omdat de concurrentie hier en daar een puntje morste konden we nu, op zaterdag 18 juni, in Zwolle al kampioen worden. Dan moest er alleen nog wel even gewonnen worden van nummer 2 Sparta Zwolle.

Met een verdediging van Wim F, Bas, Eva en Marit, een aanval bestaande uit Samuël, Jesse, Jessica en de langverwachte terugkeer van Henrieke betraden we het veld. Ook de bank was goed bezet met Freek, Edwin en Danisya.
Iedereen moest duidelijk wennen aan de tropische weersomstandigheden en hier en daar waren nog wat slordigheidjes te bekennen bij beide ploegen. Waar de verdediging goed stand wist te houden en er bovenop zat werden de weinige kansen die er waren in de aanval niet afgemaakt. Toch kwam Hellas na ongeveer 10 minuten spelen eindelijk op een 0-2 voorsprong. Lang kon er niet van de voorsprong genoten worden want al vrij snel wist Sparta wat terug te doen: 2-2. Na een korte drinkpauze ging het spel verder, waarna er niet meer gescoord werd en we dus de rust in gingen met slechts 4 doelpunten, eerlijk verdeeld over de beide ploegen.

De rust had de spelers van Hellas duidelijk goed gedaan, want direct na rust wist Hellas het verschil te maken. Binnen enkele minuten werd er vier keer gescoord: 2-6. Sparta probeerde het nog wel maar wanneer ze dan eindelijk dat doelpuntje maakten scoorde Hellas wel weer tegen. De klok van de scheidsrechter was kennelijk een stuk verder dan de klok van het scorebord, want tot ieders verbazing werd er met nog 1,5 minuut op de grote klok boven het veld al afgefloten. Einduitslag: 5-9, Hellas ’63 2 is kampioen!

Volgende week wacht alleen nog een inhaalwedstrijd om 12.30 thuis op de Wiltsangh tegen d’Ommerdieck.

Door: Jesse Ruiter.

Laatste berichten:

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: