Hellas’63 A1 verliest nipt van Exakwa de eerste play off wedstrijd

Donderdag 7 april was het dan eindelijk zover. De 1e playoff wedstrijd van Hellas’63 A1. Na een korte maar pittige zaalcompetitie waarin de zwart-witte formatie goede en minder goede wedstrijden kende, last had van een hoop coronaperikelen en uiteindelijk in de laatste speelronde, ondanks de 2punten in mindering, toch bovenaan wist te eindigen. Helaas wist niet iedereen heelhuids de laatste speelronde door te komen. Maar gelukkig was iedereen tijdig weer inzetbaar om te kunnen starten aan de wedstrijd.

Ook Exakwa A2 wist in hun laatste competitie wedstrijd de playoffs veilig te stellen. Het was voor hun lastig op zaterdag 9 april de wedstrijd te spelen dus werd er na onderling overleg besloten de wedstrijd naar de donderdag te plaatsen.

De ploeg uit Lelystad is een bekende voor de A1 en iedereen wist dan ook dat dit een lastig potje zou gaan worden! Al met al een mooi affiche voor deze wedstrijd!

Na het voorstellen van beide ploegen was het tijd om te starten met de wedstrijd. In de volle sporthal ging het publiek er eens goed voor zitten. De spanning bij de spelers stond er vol op en in de 1e helft was het Exakwa die daar het beste mee om wist te gaan. De ploeg uit lelystad scoorde er rustig op los terwijl de zwart-witte formatie veel meer moeite had het gat in de korf te vinden. Na een 10-3 achterstand werd het uiteindelijk net voor rust nog 10-4.

In de rust wist iedereen wat er beter moest. We moesten scherper zijn met passes en zeker ook in de afronding. Daarnaast zou er ook een tandje bijgeschakeld moeten worden als we nog wat wilden maken van deze wedstrijd! Gelukkig duurt een wedstrijd 2x 30min dus vol vertrouwen werd er dan ook gestart aan de 2e helft.

Hellas’63 vloog uit de startblokken en gooide binnen 10 seconden de eerste bal door het mandje. Dit spelbeeld wisten ze door te trekken tot 10-8. Daarna was het aan Exakwa om wat terug te doen. Na de 13-9 volgde er een spannende slotfase. Het meegereisde publiek ging er nog eens even goed achter staan wat de ploeg uit Nunspeet extra motivatie gaf dat stapje harder te zetten! Beetje bij beetje wisten de zwart-witten steeds iets dichter bij te komen. Net voor tijd viel de 13-12. Helaas was de tijd te kort om door te kunnen pakken voor de gelijkmaker.

Gezien het verloop mag Hellas’63 A1 blij zijn dat het gat voor de return nog zo klein geworden is. Het is duidelijk dat er de 2e wedstrijd toch wel extra power geleverd moet worden om nog een kans te maken op de overwinning tegen het sterke Exakwa.

We willen graag al het meegereisde publiek bedanken voor hun steun! Dit gaf ons de energie om volle bak te strijden en terug te komen in de wedstrijd! We hopen dat jullie dit de volgende wedstrijd ook komen doen! Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft de A1 nog een zware taak om de overwinning alsnog veilig te stellen. Daar kunnen we jullie erg goed bij gebruiken! Volgende week zaterdag 16 april spelen we om 09:45 in de Brake. Zien we jullie daar?

Door: Anoniempje.

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: