Hellas’63 A1 verliest nipt van Rood – Wit

Nu de eerste wedstrijdjes in de minicompetitie gespeeld zijn, blijkt dat Hellas´63 A1 zich prima staande kan houden in het korfbalgeweld van de wedstrijdklasse ploegen. Na twee speelrondes staat de ploeg op een keurige 2e plek en mocht de zwart witte formatie zich afgelopen donderdag meten aan koploper Rood-Wit A1. Dank hierbij aan het sportieve Rood Wit die mee werkte om de wedstrijd te verplaatsen, omdat Hellas´63 A1 de ploeg voor komende zaterdag niet compleet kon krijgen.

Hellas´63 begon sterk aan de wedstrijd. Na een paar mooie aanvallen stond er binnen no time een 0-3 voorsprong op het scorebord. Dit was voor Rood-Wit het sein om wat tandjes bij te schakelen en ontregelden ze al snel het vlotte aanvalsspel van de uitploeg. Vooral de luchtmacht heren van Rood-Wit waren een plaag voor het aanvalsvak van Hellas´63 A1. De spanning steeg en dit was terug te zien in het spel. Met name de vele plaats fouten, gemiste vrije kansen en strafworpen die maar niet door het mandje wilden gaf Rood-Wit de kans om de leiding weer over te nemen. Met een ruststand van 7-5 werden de kleedkamers opgezocht.

In de rust werd er vooral op gehamerd meer vertrouwen te hebben in jezelf, maar ook in elkaar. Met iets meer energie in de duels zou alles nog mogelijk zijn, want zoveel beter was de thuisploeg niet. Vol goede moed werd dan ook aan de 2e helft gestart.

Helaas was het geluk niet aan de kant van de zwart witten. Het spel werd steeds beter maar die deksel boven op de korf leek nog steeds aanwezig te zijn. Ondanks dat oogde de ploeg gemotiveerd en werd er meer en meer gevochten voor elke bal. De strijdlust droop er vanaf nu nog wachten op de beloning. Na een flinke 10-5 achterstand schakelde de ploeg nog 1 keer op en het harde werken werd beloond.

Voor de ogen van het vele toegestroomde publiek ontpopte zich een zeer spannende slotfase. Met nog 2 minuten op de klok maakte Hellas´63 de aansluitingstreffer (10-9). Dit liet Rood-Wit uiteraard niet zomaar gebeuren en binnen een halve minuut hadden ze de voorsprong weer vergroot naar 11-9. Met nog 1,5 minuut te gaan speelde Hellas’63 alles of niets. Waar de hele wedstrijd de scores lastig kwamen hadden ze nu aan 2 goede en snelle aanvallen genoeg om de stand toch nog gelijk te trekken 11-11. Met nog een paar seconden op de klok wist Rood-Wit helaas toch nog een doelpunt te scoren waardoor de Zwart Witten bij het eindsignaal alsnog met lege handen stonden.

Direct na het fluitsignaal was het de teleurstelling die overheerste. Na zo’n grote achterstand heeft de ploeg zich terug weten te knokken, maar staat uiteindelijk met lege handen. Wat zou de uitslag zijn geweest als die gemiste strafworpen wel waren gescoord? Een iets hoger scoringspercentage hadden gehaald? We zullen het nooit weten…..

We mogen als ploeg vooral heel trots terug kijken hoe we na een moeizame pot ons toch weten terug te knokken tegen een sterke ploeg! Voor volgend seizoen zijn er nog voldoende leerpunten waarin we ons kunnen verbeteren om dit soort wedstrijden in de toekomst wel naar ons toe te kunnen trekken! We willen alle ouders bedanken voor alle support en we hopen jullie uiteraard volgend jaar weer allemaal langs de lijn te ontmoeten!!

Drie hele trotse coaches

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: