Hellas’63 A1 wint thuis van Sparta (zw) A2

Hellas’63 A1 – Sparta Zwolle A2

Op 12 september om 10 uur mocht de A1 van Hellas het opnemen tegen Sparta Zwolle A2. Het zonnetje scheen en het beloofde een leuke wedstrijd te worden. Hellas speelde thuis, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Het was 10 uur. De wedstrijd begon. Jammer genoeg niet zoals de thuisploeg het voor ogen had. Ze kwamen al snel op een 0-2 achterstand en het beloofde dus een pittige pot te worden. Jonathan en Carleen lieten er allebei één door, maar herpakten zich beiden snel en wisten allebei te scoren en de score gelijk te trekken. Jammer genoeg scoorde Sparta de 2-3 door een korte kans . Gelukkig wist Christiaan na een goede actie een doorloopbal af te ronden en ons weer op gelijke hoogte te zetten. Na lang aanvallen wist Jonathan toch te scoren en Hellas voor het eerst op voorsprong te zetten. Na goed verdedigen van Hellas bleef de stand 4-3 en was het rust.

Aan de stand te zien was het duidelijk dat het voor beide teams beter moest. En dat gebeurde ook.

Snel scoorde Jonathan een korte kans en werd het 5-3, maar Sparta gaf niet op en scoorde de aansluitingstreffer ’5-4’.  Nadat Christiaan een strafworp veroorzaakte en rustig bleef kwam Hellas op een 6-4 voorsprong. Snel daarna volgde er de 7-4 na een schot van Jaïr. Het duurde niet lang voordat ook de 8-4 erin lag door een schot van Carleen. Sparta probeert terug te komen, maar komen niet verder dan 8-5. Hellas verbreedt de voorsprong verder naar 11-5 door goals van Jaïr, Rowan en Jonathan. Daarna volgt de laatste goal van Sparta de 11-6. In de slot minuten weet Hellas nog twee keer te scoren door Jolijn en Carleen.

En zo eindigt de wedstrijd met 13-6 en pakt Hellas de punten, na toch een matige 1ste helft. En gaan ze vol goede moed op naar volgende week, waar Hellas het op zal nemen tegen Oranje zwart A1.

Door: Jaïr Westerbroek.

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: