Koveni 1 – Hellas ’63 1

Op zaterdag 26 november gingen we met de selectie van Hellas 63 richting Nieuwegein voor de eerste zaal wedstrijd van de competitie.

Helaas door een blessure is Menno tijdelijk uitgeschakeld, maar daarvoor hebben we onze briljante Guillian en die heeft met ons meegedaan.

Na de ruime overwinning van Hellas 2 tegen Koveni 2 van 18-8, ging Hellas 1 met goeie moed de wedstrijd in.

Om 17:50 was het fluitsignaal en startte we de wedstrijd. Meteen na de eerste 5 minuten kregen we 2 strafworpen tegen en was het 2-0. De Nunspeters hadden het niet helemaal onder controle en we hadden moeite met de juiste kansen zoeken. We hadden veel bal verlies in de passing en kwamen daardoor niet tot goeie kansen. Na een kwartier spelen hebben we de stand tot 4-4 gekregen. Maar de ploeg uit Nieuwegein liet het niet uit handen glippen en kwamen tot een 8-5 in het nadeel van ons. We gingen de rust in met de stand 9-7. We kregen te horen dat we met z’n alle meer energie moesten leggen in de bal en dat we rustiger de aanval moesten opzetten aangezien we vaak de bal kwijt raakten. Het moest echt beter anders zouden we hier met 0 punten weg gaan. Dat willen we natuurlijk niet.

Dus met opgeheven hoofden begonnen we de tweede helft, je merkte al meteen dat er verschil was met de 1e helft en door de rustige en lange aanvallen kregen we de stand tot 11-12 in het voordeel van Hellas. Kansen die we creëerde waren een stuk gecontroleerde en konden we ook gemakkelijker afmaken. Na 45 minuten gespeeld te hebben ontstond er een kleine onrust in de wedstrijd. Er kwam namelijk een behoorlijke strafworpen regen die helaas niet in het voordeel van Hellas was. We merkte dat de scheids onder de indruk was van het vele extra tijd op het WK dat hij het ook even uitprobeerde bij het spelletje korfbal, met bijna 67 minuten op de klok hebben we toch door belangrijke acties ons hoofd boven water gehouden en zijn de punten met 18-19 meegenomen naar Nunspeet.  Snel door naar volgende week!

Zaterdag 3 december speelt Hellas 2 om 13:00 en Hellas 1 om 14:15 zien we jullie dan ook?

Door: Claudia.

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: