Oliebollenactie 2022 groot succes!

Zaterdag 5 november,  de wekker ging vroeg. Om 5:30 uur was het tijd om oliebollen te gaan bakken! We waren met een gezellige groep en we begonnen meteen enthousiast de appels te schillen en met het maken van de eerste bakken beslag.

Veel bloem, appel, rozijnen en nog een aantal andere ingrediënten en dan heel goed mengen. De verwarming lekker warm zodat het beslag goed kon rijzen. Even geduld, de olie warm en….bakken maar!

Ondertussen was er nog wat extra hulp binnen komen lopen om de appels te schillen, de zakken te vullen en buiten alles klaar te zetten. Die hulp was hard nodig want halverwege de middag moesten er ruim 3000 oliebollen gebakken zijn! Ook werd er in de keuken hard gewerkt om de vriezers leeg te maken, want dit was de laatste zaterdag in deze kantine. Volgend veldseizoen hopen we gebruik te maken van de nieuwe locatie.

Rond half 11 was ook de heerlijke erwtensoep gearriveerd. En dat deze soep lekker was dat was goed te merken want dit was heel snel uitverkocht! Dus dat is iets om te onthouden voor volgend jaar.

Ondertussen ging het oliebollen bakken voorspoedig en was het nog steeds erg gezellig. Inmiddels was er ook een grote stapel dozen geregeld om de zakken oliebollen in te doen. Vanaf 12 uur kwamen de eerste mensen hun bestelling ophalen en was het ook buiten bij de tent gezellig. Ook Emma Vlak kwam de oliebollen ophalen, ze had  er maar liefst 270 verkocht en daarmee de cadeaubon gewonnen.

Rond half 3 zaten de laatste oliebollen in de pan en ondertussen werd er al ijverig schoongemaakt.  Dit was niet de leukste klus maar met iedereen samen ging het toch best snel! Daarna om half 4 de wedstrijd van het 1ste gekeken en ook daar bij het veld en na de wedstrijd in de kantine nog wat zakken verkocht aan de tegenstander.  Eindstand: 3600 oliebollen gebakken en 3250 verkocht. De oliebollen die over waren daar hebben de mensen van de Bunterhoek, Seewende en Philadelphia heerlijk van genoten.

Het nieuwe scorebord komt in zicht! We hopen dat jullie dit jaar ook nog een keer je best willen doen voor de Sint actie, zodat we dat mooie bord kunnen plaatsen.

Het was een lange, vermoeiende maar erg gezellige, leuke en productieve dag! Wij zeggen volgend jaar weer!!

Groeten van de oliebollen bakkers.

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: