Paastoernooi Hellas ’63 D1

Zaterdag 23 maart. Nog 8 dagen tot we met allemaal aan de paasbrunch gaan, maar in Nunspeet was het al een klein beetje Pasen. Het was eindelijk tijd voor het grote paastoernooi van de D1!
Na een kort introductiepraatje van toernooidirecteur William begonnen we met de eerste wedstrijden. Op veld 2 namen in Poule B, Sparta (Zw) D4 en Dindoa D2 het tegen elkaar op. Op het hoofdveld mochten de helden van onze eigen D1 spelen tegen Oranje Zwart.

Poulewedstrijd 1: Oranje Zwart D2 – Hellas ’63 D1

Opstelling:
Aanval: Raphael, Ruben, Esmee S en Rosalie
Verdediging: Seb, Rick, Lisa (A) en Esmee V
Wissels: Yannick, Joah, David, Noa, Micha en Silas

Scheidsrechter Gerard floot in en al snel werd duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen deze sterke tegenstander. De D1 speelde een erg sterke eerste helft met goed samenspel en na een tijdje wist Rosalie met een schot de eerste treffer van het toernooi te scoren. Oranje Zwart probeerde wat tegen te doen, maar gelukkig voor Hellas ging de bal er steeds net niet in. Aan de andere kant kregen de Nunspeters ook genoeg kansen. Dit resulteerde uiteindelijk in drie doelpunten vlak voor rust: een korte kans van Esmee S en een mooie doorloopbal van Ruben maakten 0-3, maar helaas scoorde Oranje Zwart via een afstandsschot de 1-3 binnen. We gingen wisselen van vak.

In de tweede helft wist Oranje Zwart snel terug te komen tot 2-3. Hellas bleef het proberen, maar de bal wilde er maar niet in. Toen de Zwollenaren zelfs nog 3-3 wisten te maken werd het de laatste paar minuten nog even heel erg spannend. Beide ploegen kregen genoeg kansen, maar het bleef bij een 3-3 gelijkspel.

In de tweede ronde was Hellas vrij en konden we rustig kijken wat Oranje Zwart tegen De Zwaluwen zouden doen. Tot onze schrik zagen we dat Oranje Zwart er rustig op los schoot en met maar liefst 0-6 wisten te winnen. Dit betekende dat Hellas met minstens even grote cijfers moest zien te winnen in de laatste wedstrijd tegen Zwaluwen om de finale te halen.

Poulewedstrijd 2: Hellas ’63 D1 – Zwaluwen D1

Opstelling:
Aanval: Ruben, Rick, Micha (D) en Silas (D)
Verdediging: Yannick, Joah, David (D) en Noa
Wissels: Raphael, Esmee S, Esmee V, Rosalie, Lisa en Seb

Het team met maar liefst 7 mannen en Noa ging sterk van start. Al in de allereerste aanval wist Micha met een schot vanaf de zijkant de 1-0 te maken en toen ook Ruben met twee geweldige afstandsschoten de 2- en 3-0 er in wist te schieten, nam de hoop op een grote overwinning en dus een plek in de finale toe. Ondanks de vele kansen, bleef het bij deze 3 doelpunten in de eerste helft.

In de tweede helft wisten ook Yannick en David allebei een doelpuntje mee te pakken. Nog maar één te gaan en we zouden op zijn minst gelijk staan met Oranje Zwart! Maar oef, Zwaluwen wist tegen te scoren. Dat hadden we niet verwacht, maar Hellas liet het er niet bij zitten en met nog enkele minuten op de klok wist Yannick zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren. Helaas bleef het daarbij en kwamen we net één doelpuntje te kort voor een plek in de finale.

Eindstand Poule A:
1. Oranje Zwart D2
2. Hellas ’63 D1
3. Zwaluwen D1

Eindstand Poule B:
1. Sparta (Zw) D4
2. Dindoa D2
3. Huizen D3

Na deze poulewedstrijden mochten alle teams nog een finalewedstrijd spelen. Na een korte pauze zouden we eerst beginnen met de strijd om plekken 3 t/m 6.
Zwaluwen en Huizen namen het op veld 2 tegen elkaar op voor plek 5, terwijl op veld 1 de strijd om het brons losbarstte in de Veluwse derby tussen Hellas en Dindoa.

3e/4e plaats: Hellas ’63 D1 – Dindoa D2

Opstelling:
Aanval: Raphael, Ruben, Esmee S en Rosalie
Verdediging: Seb, Rick, Lisa (A) en Esmee V
Wissels: Yannick, Joah, David, Noa, Micha en Silas

Hellas begon sterk aan de wedstrijd. Na een paar minuten was het al raak. Ruben kreeg de bal in de loop aangespeeld. De Ermelose verdediger probeerde er nog bij te komen, maar Ruben schoot de bal in één keer uit beweging knap de korf in: 1-0! Dit beloofde veel goeds. Toch wist Dindoa nog voor rust wat terug te doen. Via een eveneens knap schot werd het 1-1.
In de tweede helft kwam Hellas door de zes wissels met een bijna nieuw team te spelen en dat was even wennen. De lange spelers van Dindoa zaten er elke keer tussen en het lukte de Nunspeters maar niet om onder die druk uit te spelen. Vele passes belanden zo in de handen van de tegenstanders en Hellas had daardoor moeite om veel kansen te creëren. Toen Dindoa uiteindelijk ook nog eens twee keer wist te scoren was de wedstrijd gespeeld. Door deze 1-3 uitslag, pakte Dindoa het brons en moest onze D1 genoegen nemen met een toch wel knappe vierde plaats.

Na de wedstrijd hoorden we dat Zwaluwen de vijfde plek had gepakt door te winnen van Huizen.
Het was nog even wachten op de prijsuitreiking, want eerst moest er nog een finale gespeeld worden. Omdat de beoogde finale scheidsrechter zich helaas ziek moest melden was Lieke zo aardig om deze wedstrijd te fluiten. Dit hele toernooi bleef het relatief droog, maar tijdens de finale begon het opeens te stortregenen. En zo zouden de twee ploegen uit Zwolle het in de stromende regen tegen elkaar opnemen. Na een spannende wedstrijd was uiteindelijk Oranje Zwart met 2-0 te sterk voor de stadsgenoten van Sparta.

Eindstand Paastoernooi 2024:
1. Oranje Zwart D2
2. Sparta (Zw) D4
3. Dindoa D2
4. Hellas ’63 D1
5. Zwaluwen D1
6. Huizen D3

Het was een zeer geslaagde en gezellige korfbalochtend op sportpark De Wiltsangh. Bedankt aan alle vrijwilligers, de deelnemende teams en de supporters die ondanks hier en daar een regenbuitje toch alle teams zijn blijven aanmoedigen. Maar natuurlijk ook bedankt aan William voor de gestroomlijnde organisatie van dit toernooi. Op naar een geweldig veldseizoen!

Door: Jesse Ruiter.

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: