Paastraining met de Kangoeroes!

Vandaag begonnen wij met de kangoeroes eerst aan een goed ontbijt. Want ja, voordat je gaat sporten is goed eten natuurlijk belangrijk. Helaas kwam er tijdens het ontbijt nog een regenbui voorbij maar dat maakte de gezelligheid aan tafel (en onder de tafel om te schuilen) er niet minder om. Nadat iedereen zijn buik heeft vol gegeten, beginnen wij aan de leuke spelletjes omtrent Pasen.

Om even goed warm te worden begonnen de kinderen fanatiek aan paastikkertje. Er was 1 tikker en die moest proberen alle andere kinderen te tikken. Als je af was, moest je gaan zitten en kon er iemand over je heen springen als een haasje en mocht je weer mee doen. Wat deden de tikkers het goed! Er werden heel wat haasjes getikt. Als iedereen goed warm is, gaan de kinderen in een mooie grote kring staan. Iedereen moest goed de hand van zijn buurman vast houden, want terwijl dat gebeurde, moesten de kinderen (en de trainers) door de hoepel. Als er een paar kinderen geweest zijn is de trainer aan de beurt. Als dit maar goed gaat! Zal het de trainers lukken en zullen zij net zo lenig zijn? Met aanmoediging van de kinderen lukt het ook de trainers om er zonder problemen door heen te komen. Nadat iedereen 2x geweest is, gaan wij door naar de paashazen. De kinderen konden met tennisballen proberen om de paashazen eten te geven. Al rollend moesten de tennisballen in de mond. Na het voeren van de paashazen, proberen de kinderen met een ei op een lepel te slalommen om de pionnen. Als ze dan terug zijn bij het begin mogen zij gaan zitten en dit chocolade ei heerlijk opeten en is er even een rust moment. Want van al die spelletjes wordt je best wel een beetje moe en krijg je trek. Als iedereen even rustig zit te smullen van het paasei, krijgen de trainers en verontrustend berichtje door. De paashaas is in alle snelheid zijn paas eieren verloren! Wat nu? Elk kindje kreeg een zakje en daar gingen zij, opzoek naar al die eitjes die kwijt geraakt zijn. Wat konden zij dit goed. Alle eitjes werden gevonden en eerlijk met elkaar gedeeld. Nadat alle eitjes gevonden waren, was het alweer bijna tijd. Snel werden alle zakjes met eitjes in de tas gedaan en konden ze ook nog eventjes proberen te scoren op de korf voordat iedereen weer werd opgehaald! Toen was het toch echt 11:00 uur en stonden alle papa’s en mama’s al weer bij het hek. Het was weer een leuke gezellige training!

Volgende week is er in verband met het paasweekend een keertje geen trainen, maar wij hopen dat jullie er die week daarna weer allemaal zijn.

Door: Noëlla Klein.

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: