Stefan van der Worp interim hoofdtrainer veldseizoen 2020 Hellas´63

Komend veldseizoen zal korfbal trainer Stefan van der Worp de selectie van Hellas’63 op interim basis onder zijn hoede nemen. Van der Worp woont in Zwolle samen met Kim Zwiers, een echt korfbalstel. De van Oranje Zwart over gekomen trainer is 30  jaar en in het dagelijks leven directeur van een basisschool.

Na een enthousiast gesprek tussen de TC en Stefan is gebleken dat beide partijen het zien zitten om tot de zaal met elkaar aan de slag te gaan. “Helaas hebben we tot nu toe geen hoofdtrainer kunnen vinden voor onze selectie en we zijn blij dat Stefan de tijd van het veldseizoen wil overbruggen zodat we meer tijd hebben iemand te vinden voor de zaal” aldus de TC van Hellas’63: “In het verleden hebben we al eens eerder contact gehad met Stefan en ook leuke gesprekken gehad, maar toen is het door omstandigheden niet doorgegaan.” De club ziet in de interim trainer een fanatieke trainer die goed bij de jonge selectie past.

Van der Worp wordt enthousiast van het verzorgen van korfbal trainingen en coachen tijdens wedstrijden. Hij is te spreken over hoe snel de ploeg leert en de fanatieke houding: “De sfeer binnen de selectie is goed!” Wel gunt de trainer de selectie wat meer spelers: “Op dit moment is de selectie  krap. Een bredere selectie  zal uiteindelijk voor meer plezier én resultaat zorgen.” Van der Worp hoopt de ploeg in de komende tijd tot nieuwe inzichten te laten komen die voor een verbreding in het spel van de jonge club kan zorgen.

Hellas’63 1 komt op het veld uit in de 3e klasse en treft veel onbekende ploegen zoals bijvoorbeeld Sporting West (Amsterdam) en DKV Victoria (Diemen). De verwachtingen zijn hoog: “Bovenin meedraaien en de ambitie is kampioen worden uiteraard, hoewel ik dat niet helemaal mee zal vallen.”

Vanmiddag gaat de ploeg op bezoek bij het onbekende Oranje Nassau in Amstelveen en kan de krachtmeting in de 3e klasse beginnen. Het eerste start dit seizoen met de spelers Menno de Jong, Guillian van de Brink, Lennard Vinke, Tim Mange (debuut), Noella Klein, Claudia Mulder, Marit Drost en Herma Vlijm (return).

Mange maakt, na 14 jaar bij Hellas’63 te spelen, zijn debuut in het eerste: “Dat vind ik natuurlijk hartstikke leuk, maar ik had niet verwacht dat ik op mijn 30e nog een keer in aanmerking zou komen, vooral niet gezien mijn reputatie binnen de club (met een knipoog).” Hij geeft aan dat het spel dat van der Worp wil spelen met Hellas’63 nieuw is en dat het voor iedereen wennen zal zijn. Desondanks merkt hij dat van der Worp door zijn onderbouwde keuzes in staat is een fris spelende selectie neer te zetten. “Dit draagt zeker bij aan een positieve sfeer en enthousiasme binnen de selectie!”

Ondertussen zoekt Hellas’63 naar een nieuwe korfbal hoofdtrainer vanaf zaal 2020. De ploeg komt daar uit in de 2e klasse. Klik hier voor de vacature!

Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Laatste berichten:

Met dank aan onze sponsoren:

Vind ons:

Sportpark de Wiltsangh
Sportlaan 5
8072 CA Nunspeet

Volg ons: